KRACHT DOOR VERSCHIL

Eigenheid productief maken

KRACHT

DOOR

EIGENHEID

De eigenheid van mensen geeft kracht. Die kracht inzetten voor je team of organisatie is een mooie uitdaging!

 

De huidige samenleving en markten veranderen steeds en zijn niet goed voorspelbaar. Door de variëteit van je mensen en hun eigenheid in te zetten kun je hier optimaal op inspelen. Neem daarbij nog de krapte op de arbeidsmarkt. Dit maakt het werken met mensen van verschillende achtergronden noodzakelijk. Maar gelukkig, van deze nood kun je een deugd maken.

NEUZEN DEZELFDE KANT OP?

NIET DOEN!

Anders zijn geeft spanning en inspiratie. Maak wrijvingen productief. En gebruik de kracht van ieder. Dat geeft de gezamenlijke energie om tot gedragen actie te komen.

 

Verschillen goed gebruiken gaat niet vanzelf. Belangrijk is elkaar vrij te ontmoeten en iedereen het podium te geven. Ook de zwijgers en de luis in de pels. Alle stemmen horen. Met respect voor ieders identiteit, mening en kracht. En met het besef dat alle perspectieven nodig zijn om samen succesvol te opereren in de beweeglijke en complexe samenleving en markten.

 

Bewust zijn van je eigen trekjes en onbewuste reacties is hierbij belangrijk. Waarom? Om bij het samenwerken in verbinding te blijven en productief te kunnen zijn.

 

We zien dat in teams en organisaties vaak weinig wordt verkend en onderzocht. Maar wel veel wordt geargumenteerd om snel tot een besluit te komen. Doorgaans niet de beste besluiten en met beperkte steun. En ook de snelheid valt achteraf vaak tegen. Variëteit van mensen zet je juist het beste in als je veel ruimte geeft voor verkennen en onderzoeken. Gek genoeg lijkt het besluit dan als vanzelf op te doemen. En kun je snel knopen doorhakken.

 

En als het lukt verschillen productief te maken, dan geeft dit mooie nieuwe oplossingen en gezamenlijk elan. Zo kun je effectief Inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Adres

Bezoekadres

Hogesteeg 91

3826BD Amersfoort

Postadres

Kapteynstraat 11

1223CA Hilversum

ela wichowska

ela@wow-consult.com

+31 (0)651989026

frank ottenhoff

frank@

oogvoorverandering.nl

+31 (0)646081796

gwendolyn rutten

gru@

insync.nu

+31 (0)628645258

Uw privacy is belangrijk voor ons